Wat zijn alternatieve dating-apps naast Tinder?

Wat zijn alternatieve dating-apps naast Tinder?

Wie tegenwoordig aan online dating denkt, denkt daarbij vaak aan Tinder. Het is dan ook een populaire dating-app, maar er zijn talloze alternatieve apps en platforms beschikbaar voor mensen die op zoek zijn naar de liefde. Welke app bij jou past, hangt af van het doel en functies die de apps hebben. In dit artikel zullen enkele bekende dating alternatieven besproken worden die jij kan overwegen bij het kiezen van jouw favoriete dating app.

Bumble: de dating-app met een twist
Hoewel Bumble vergelijkbaar is met Tinder, heeft het een interessante twist. Vrouwen moeten namelijk als eerste een gesprek beginnen nadat er een match is gemaakt. Dit maakt deze app meer vrouwvriendelijk en een meer veilige optie. Zoals Bumble het zelf noemt, ze stellen de ouderwetse heteroseksuele normen voor daten op de proef.

Daarnaast is Bumble ook ontworpen om simpelweg mensen in je omgeving te ontmoeten voor vriendschap. Bumble is dus een geweldige manier om mensen te ontmoeten, of je dit nou voor een relatie of vriendschap doet.

Hinge: voor meer diepgaande gesprekken
Hinge legt de nadruk meer op het voeren van diepgaande gesprekken, zodat je betekenisvolle verbindingen kunt creëren. Gebruikers kunnen specifieke vragen beantwoorden en informatie en foto’s delen, waardoor het makkelijker is om een gesprek te starten. Ook hoef je op Hinge niet eindeloos te swipen, het algoritme van Hinge bepaalt namelijk welke matches je te zien krijgt. Dit wordt gebaseerd op de personen die je liket, waardoor Hinge een goed beeld krijgt van jouw type.

Ben je dus op zoek naar een meer diepgaande manier om te daten, dan is Hinge de app voor jou.

Grindr: voor de LGBTQ+ gemeenschap
De app Grindr is speciaal ontworpen voor de LGBTQ+ gemeenschap. Het is dan ook een populaire app voor homoseksuele en biseksuele mannen. Grindr maakt, net als Bumble, gebruik van de GPS-locatie van gebruikers om potentiële matches in de buurt te vinden. Zo kunnen gebruikers matches vinden binnen hetzelfde geografische gebied. De app maakt gebruik van een swipe functie, waarbij je match kunt maken. Nadat er een match is gemaakt, kunnen gebruikers met elkaar chatten.

Happn: voor locale connecties
De app Happn maakt gebruik van locatie gebaseerde matching. Het kan dus zijn dat je iemand in het echt bent tegengekomen en toen dacht “oh dat is een interessant persoon, laat ik die eens opzoeken op Happn.” Als deze persoon dan ook een account op Happn heeft, komt hij in je tijdlijn voorbij. Dit kan handig zijn voor mensen die graag lokale connecties maken.

© Pexels.com

Er zijn dus talloze dating alternatieven beschikbaar naast Tinder. Het belangrijkste is om een app te kiezen die bij jou doelen en persoonlijkheid past, of dit nou casual dating is of het zoeken van een vriendschap.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *