Waar heb je een VPN voor nodig?

Waar heb je een VPN voor nodig?

Veel mensen gebruiken tegenwoordig een VPN als ze het internet op gaan, omdat dit een gevaarlijke plek is en criminelen jouw kostbare gegevens willen stelen. Ook kunnen hackers zonder een VPN gemakkelijk meekijken naar wat je online allemaal aan het uitvoeren bent. Daarom leggen wij jou in dit artikel kort en bondig uit waar je een VPN voor nodig hebt.

Wat is een virtual private network?

Een VPN is de afkorting voor virtual private network. Een VPN is een programma wat je binnen enkele minuten gemakkelijk op jouw computer of smartphone kunt installeren. Vervolgens kun je met een VPN een beveiligde verbinding met het internet maken. Hierdoor kan niemand anders meegluren en alle gegevens zijn bovendien met hoogwaardige encryptie versleuteld. Mochten jouw gegevens onbedoeld toch gestolen worden, dan kan men daar niets mee door de versleuteling van de informatie.

Een VPN beveiligt het gebruik van openbare wifi-netwerken

De allerbelangrijkste reden om een VPN te kopen, is dat deze software het surfen via openbare wifi-netwerken goed kan beveiligen. Hackers en andere criminelen gebruiken namelijk deze netwerken vaak om de gegevens te stelen van onbewuste mensen die de wifi-verbinding gebruiken om het internet op te gaan. Een VPN steekt hier gelukkig een stokje voor en hierdoor kun je zorgeloos verbinding maken met openbare wifi-netwerken.

VPN zorgt voor meer privacy

Vind je het ook vervelend als onbevoegden mee kunnen kijken naar wat je op het internet allemaal aan het opzoeken bent? Dan moet je zeker een VPN kopen, want de VPN-verbinding zorgt ervoor dat jouw gegevens veilig en privé blijven. Hierdoor kan bijvoorbeeld jouw internetprovider niet meekijken naar wat je online aan het uitzoeken bent. Zo kun je met een gerust hart internetten zonder dat je het gevoel hebt in de gaten gehouden te worden.

Krijg een ander IP-adres met een VPN

Verberg jouw echte IP-adres met een virtual private network. Op deze manier kunnen hackers niet het IP-adres van jouw computer te weten komen. Dit maakt het voor de criminelen een stuk moeilijker wordt om een directe verbinding te krijgen met jouw computer.

Bovendien kun je met een VPN-verbinding IP-adressen kiezen uit andere landen dan waar je op dat moment zit. Hierdoor is het mogelijk om websites te bezoeken die in jouw land verboden zijn. Dit is zeker erg handig voor mensen die in landen wonen waar een strenge overheid de macht heeft. Die staan er namelijk om bekend dat ze veel websites verbieden voor hun inwoners.

Beveilig jouw bedrijfsgegevens

Niet alleen particulieren hebben baat bij een VPN. Zeker voor ondernemingen is het aan te bevelen om hun bedrijfsgegevens veilig te houden met behulp van een VPN. Je wilt als bedrijf natuurlijk niet dat jouw waardevolle informatie gestolen wordt en doorverkocht wordt aan concurrenten of criminelen.

Zorg er dus voor dat jouw medewerkers die thuis werken via een VPN-verbinding contact kunnen maken met jouw onderneming. Zo ben je er altijd zeker van dat de bedrijfsinformatie veilig is.

© Pexels.com

Conclusie

Een VPN dient ervoor om jouw gegevens online veilig en privé te houden. Het verbergt jouw echte IP-adres en je kunt veilig contact maken met openbare wifi-netwerken. Ook bedrijven kunnen hun bedrijfsgegevens goed beschermen met behulp van een VPN.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *