Lifestyle coach: zo verwezenlijk je jouw doelen

Lifestyle coach: zo verwezenlijk je jouw doelen

Met onze drukke levens en de toename van overgewicht en welvaartsziekten, willen steeds meer mensen daar iets aan doen. Het roer omgooien qua gezondheid kan lastig zijn: hoe pak je dat nou precies aan? Wellicht is om je doel (gezonder leven in dit geval) te bereiken het een goed idee om een lifestyle coach in te schakelen. In dit artikel vertellen we je wat een lifestyle coach is en waarom hij of zij je kan helpen in het verwezenlijken van jouw doelen. En tot slot niet onbelangrijk: hoe vind je een goed lifestyle coach?

Wat is een lifestyle coach?

Een lifestyle coach is iemand die je kan helpen met verbeteren van jouw fysieke en emotionele gezondheid, door het veranderen van jouw levensstijl. Denk aan dingen als dieet, lichaamsbeweging, slaap, ontspanning en emoties. Bij lifestyle coaching word je geholpen met gezondere keuzes en gewoontes te ontwikkelen, zodat je leven beter wordt.
Let wel: een lifestyle coach is iets anders dan een life coach. Deze helpt ook met het verwezenlijken van je doelen, maar dan meer de levensdoelen (bijvoorbeeld als je iets anders wilt met je leven).

Een lifestyle coach inschakelen: wat doet hij of zij?

  • 1. De eerste stap van de lifestyle coach is om samen met hem of haar je doelen op papier te zetten. Je kan het natuurlijk zelf doen, maar een professional kan soms net die stok achter de deur zijn om je doelen ook echt vast te leggen.
  • 2. Als je jouw doelen hebt vastgesteld, maak je samen met je coach een actieplan. Hierin zet je hoe je je doelen wilt gaan behalen. De coach zorgt ervoor dat je kleine, realistische stappen zet, die ook haalbaar zijn.
  • 3. Elke weg naar je doel kent hindernissen. De lifestyle coach kijkt met jou wat de hindernissen zijn en samen zoeken jullie oplossingen hiervoor.
  • 4.De lifestyle coach houdt je verantwoordelijk voor het behalen van de doelen. Dit door regelmatig met jou te praten over je voortgang en eventueel problemen met jou op te lossen.
  • 5. Een lifestyle coach geeft je ook oefeningen voor zelfreflectie, zodat je precies weet wat je sterke en zwakke kanten zijn: een beter zelfbewustzijn.
  • 6. De lifestyle coach zal je motiveren en ondersteunen, met feedback en adviezen. Hierdoor maak je een grote kans om je persoonlijke doelen te bereiken.
© Pexels.com

Hoe vind je een goede lifestyle coach?

De titel lifestyle coach is niet beschermt. Dat wil zeggen dat iedereen zich een lifestyle coach mag noemen en er intussen een wildgroei een leefstijl coaches is ontstaan. Hoe vind je daar nou een goede lifestyle coach tussen? Let er dan op of de leefstijl coach van jouw keuze staat ingeschreven in het register van de Beroepsvereniging Leefstijl coaches Nederland (BLCN). Dan weet je zeker dat je een geaccrediteerde (en dus een goede) lifestyle coach te pakken hebt.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *