Zo maak jij de perfecte trouwuitnodigingen een realiteit!

Zo maak jij de perfecte trouwuitnodigingen een realiteit!

Proficiat, jij gaat trouwen! Voor velen is het een droom, maar deze belangrijke gebeurtenis gaat ook gepaard met veel stress en planning. Hieronder lees jij meer over trouwuitnodigingen en vooral hoe die mooi maar makkelijk klaargespeeld kunnen worden met vijf handige tips.

  1. Begin er op tijd mee

Het lijkt wat voor de hand liggend, maar een uitnodiging maken kan al snel vergeten worden in het midden van alle regelingen die je voor je trouw moet treffen. Toch mag je er niet te lang mee wachten. Uitnodigingen moeten soms ver reizen en als trouwend paar verwacht je misschien een RSVP (een bericht terug van mensen die jou laten weten of ze al dan niet komen naar de bruiloft). Probeer het kiezen van een datum en het maken van de uitnodigingen dus op tijd te doen, bijna als eerste.

  1. Werk met een goede drukker

Veel sites van drukkerijen bieden tegenwoordig een service aan waar jij zelf je kaartjes kan ontwerpen en dan laten drukken. Handig, snel en best goedkoop. Vraag zeker een proefdruk aan zodat je het resultaat in het echt kan zien en niet enkel op een scherm. Bepaalde kleuren zien er toch anders uit op papier. Je kan bij de drukker vaak ook bijpassende enveloppen krijgen.

  1. Houd de kleuren en het design simpel

Om de leesbaarheid te vergroten, kies je best voor een pastelkleur met een donkere tekst. Houd er rekening mee dat je uitnodigingen klein worden afgedrukt. Te veel symbolen en decoratie kan als snel druk ogen. Simpele lijnen en krullen zijn beter. Gebruik geen bedrukt papier met een achtergrond. Als je bruiloft een themakleur heeft die je ook gaat gebruiken voor de bloemen of het decor, is het leuk deze nu al in de uitnodigingen te verwerken.

  1. Kies een leesbaar lettertype

Even belangrijk als de kleur, is het lettertype. Als de tekst niet leesbaar is, ziet je trouwuitnodiging er slordig uit. Een lettertype dat eruitziet als handgeschreven tekst kan mooi zijn, maar leest wat moeilijker. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om elke uitnodiging met de hand te schrijven. Zorg als je dit doet vooral voor wat reserve exemplaren en oefen eerst op een gewoon blad papier.

  1. Gebruik een persoonlijke toets

Hoewel grote tekeningen of symbolen de uitnodiging dus te druk maken, kan een kleine decoratie juist een leuke persoonlijke toets geven. Kies bijvoorbeeld een bloem die belangrijk is voor jou en jouw partner. Of iets anders dat symbool staat voor jullie beide. Ook als je een thema hebt voor de bruiloft kan je deze zo leuk in de uitnodiging verwerken.

© Pexels.com

Met alle deze tips erbij maak je vast in een handomdraai een mooie trouwuitnodiging. En zodra je die verstuurd hebt, is er zeker al een pak van je hart. Dan al de rest nog regelen natuurlijk!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *