Vier manieren om creatief en energiek de dag door te

Vier manieren om de dag creatief en energiek door te komen

De beste dagen bestaan uit momenten waarin we energiek en creatief zijn. Deze vier manieren ondersteunen je om van zulke dagen een vaste speler te maken.

Beweeg genoeg

We zitten te veel. Dat komt doordat we ons leven hebben ingericht rondom deze houding, denk eens aan je werk en hobby’s, hoeveel tijd spendeer je terwijl je stilstaat? Breng daar verandering door te bewegen. Beweging is de motor om je fitter te voelen. Je bloed stroomt namelijk sneller door je lichaam waardoor je scherp bent, in plaats van de frisheid verliezen. De kansen voor een actieve houding zijn groot. Een half uur wandelen is een mooie opstap. Start daar eens mee. Of fiets naar je werk.

Noteer je gevoelens in een dagboek

Je gedachten brengen je energielevel meestal naar beneden, door onder meer je zorgen maken, moeilijke gesprekken inleiden of futloos naar buiten staren. Een dagboek erbij pakken is een van de beste methodes om hieraan een positieve draai te geven. Je haalt namelijk de denkbeelden uit je hoofd en zet ze op het papier. Vervolgens lees je met een afstand en krijg je de ruimte om bijvoorbeeld te fantaseren. Daaruit groeien creatieve ideeën. Volg ze daarna om je creativiteit te stimuleren.

Slaap voldoende

Als we slapen, komen we helemaal tot rust en laden we ons op om uitgerust te verschijnen aan het ontbijt. Experts zeggen dat 7 tot 8 uur slaap voldoende is om fris aan de dag te beginnen. Kortom: tik deze slaaptijden aan om de gehele dag gefocust de werkzaamheden te voltooien. Vind je het lastig om dit criteria te bereiken? Vermijd dan voor bedtijd de beeldschermen om je hersenen de rust te gunnen die ze gebruiken om je in slaap te laten doezelen. Een andere aanpak is om langzaam in en uit te ademen in bed. Zie je slaapritme als prioriteit en je leeft met een glimlach en verse inzichten.

Eigen project

Ik sluit af met de manier die de energie en creativiteit naar het hoogste level tilt, aangezien een eigen project een speeltuin is waar je voortdurend geniet. De voorwaarde hiervoor is dat het een moeiteloos project is. Met andere woorden, je start ermee zonder diepe zuchten of uitstelgedrag. Zo vergeet je wat er speelt op onder andere je werk waardoor je straalt. Inspiratie voor projecten haal je op bij de activiteiten waar je constant over doorpraat, dagdroomt en de klok te vergeten. Wees daaropvolgend consistent met het project bezig om de inspirerende lijn door te trekken.

© Pexels.com

De kracht van gewoontes

Onze gewoontes vertellen of hoe we leven. We lopen bijvoorbeeld altijd vermoeid rond als we weinig slapen, stress vasthouden, thuisblijven of passies negeren. Richt je leven in met stimulerende rituelen waarmee jouw barometer telkens een score toont die ruimte biedt voor ontwikkeling.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *