Verwonder jezelf tijdens een bezoek aan een van de mooiste kerstmarkten van België

Verwonder jezelf tijdens een bezoek aan een van de mooiste kerstmarkten van België

Zodra het einde van het jaar nadert, zijn er in verschillende plaatsen in België gezellige en sfeervolle kerstmarkten te vinden. Dankzij de mooie versieringen en lampjes, kerstmuziek en een bezoek van de Kerstman is een uitstapje naar een Belgische kerstmarkt een absolute must. Ben jij benieuwd welke kerstmarkt je echt niet mag missen? Lees dan snel verder!

Winterpret in Brussel

Breng een bezoek aan Brussel, de Belgische hoofdstad, tijdens het kerstseizoen. Je kan hier naast het bezoeken van een kerstmarkt ook genieten van alle bezienswaardigheden die de tweetalige stad te bieden heeft. Al met al zal je veel tijd kunnen doorbrengen terwijl je slentert over de grootste kerstmarkt van het land: Winterpret. Je vindt hier meer dan tweehonderd marktkrampjes waar je typische Belgische lekkernijen kan proeven en een kerstcadeautje kan scoren voor jouw geliefde. Op de Grote Markt, een plein in het centrum van de stad, bewonder je een enorme kerstboom, die verlicht is met duizenden lampjes. Geniet ook van de schaatsbaan of het reuzenrad.

Het huis van de kerstman in Hasselt

Ook de stad Hasselt heeft een hoop te bieden tijdens de kerstperiode. Je kan hier, net als bij de meeste andere plaatsen, genieten van een grote kerstmarkt waar lekkernijen en handgemaakte producten worden verkocht. Samen met de kinderen bezoek je het huis van de kerstman, waar je de kerstman en zijn elven kan ontmoeten. Verder zijn er nog diverse kermisattracties waar je je kan vermaken.

Het Village de Noël van Luik

Dit is het oudste kerstdorp van heel België en daarom zeker een bezoek waard. In Luik vind je ruim tweehonderd chalets waar je originele kerstproducten en allerlei lekkers kan kopen. Naast de kerstmarkt zijn er nog allerlei kerstactiviteiten waar je van kan genieten, zoals sleeën en schaatsen. Wandel je door het kerstdorp, dan bestaat de kans dat je een zangkoor of andere muzikanten tegen het lijf loopt.

Kerst in de Ardennen

De eerdergenoemde kerstmarkten zijn een stuk groter opgezet dan het winterwonderland in Durbuy, een stad gelegen in de Belgische Ardennen. De kerstmarkt in Durbuy is hierdoor niet minder leuk. Je ervaart hier pure kerstmagie wanneer je wandelt door het opgezette kerstdorp, met duizenden kaarsen en typische kerstdecoraties. Ook kan je in deze kleine stad een kerststal bezoeken en luisteren naar de mooiste kerstverhalen. Voor de kinderen is er ook vermaak: op de grote ijsbaan kunnen ze zich uren vermaken terwijl jij geniet van een lekker glaasje glühwein.

© Pexels.com

Er zijn dus genoeg Belgische steden waar je de sfeer van een typische kerstmarkt mee krijgt. Kies jij voor een van de grotere markten in de steden Brussel, Luik of Hasselt? Of geniet jij deze kerst van de intieme setting bij de kerstmarkt in de stad Durbuy? Waar je ook voor kiest, bij elke kerstmarkt zal je je ogen uitkijken en genieten van de mooiste tijd van het jaar samen met jouw geliefden!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *