Gebruik ledverlichting in jouw woning

Gebruik ledverlichting in jouw woning

Ledverlichting is steeds meer in opkomst in de huidige woningen. En dat is niet zonder reden, want dit soort lichtbronnen zijn beter voor het milieu en verbruiken minder stroom. Vandaar dat wij in dit artikel kort uiteenzetten welke voordelen het plaatsen van ledlampen in jouw huis heeft.

Laag stroomverbruik

Ledlampen staan er om bekend dat ze veel minder stroom verbruiken dan halogeenlampen en spaarlampen. Dit is beter voor het milieu en natuurlijk voor jouw portemonnee. Ledverlichting kan namelijk wel tot 90% minder stroom verbruiken dan een standaard gloeilamp. Dat zijn dus flinke besparingen voor jouw stroomrekening.

Extreem lange levensduur

Ledverlichting heeft nog een ander groot voordeel en dat is de extreem lange levensduur van deze lichtbron. Hiermee is het continu moeten vervangen van gloeilampen verleden tijd geworden. Een gloeilamp gaat bijvoorbeeld maar 1000 branduren mee en een ledlamp tot wel 25000 branduren! Dat zijn serieuze verschillen waar woningeigenaren vrolijk van worden. Plaats in heel jouw woning daarom ledlampen en zo heb je er voor lange tijd geen omkijken meer naar.

Goed voor het milieu

Zeker voor de mensen die zich zorgen maken om de aarde en het milieu, is een ledlamp door de lange levensduur aan te bevelen. Het geeft immers veel minder afval, want deze lamp hoef je zelden te vervangen. Ook zitten er in ledlampen geen zware metalen zoals kwik die het milieu kunnen vergiftigen. Tot slot zijn ledlampen bijna volledig recyclebaar en kan het materiaal weer hergebruikt worden om nieuwe lampen van te maken.

Veiligheid

Ledverlichting is erg veilig voor jouw woning, want deze lampen worden namelijk niet heet. Hierdoor kun je ledlampen overal ophangen, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken dat ze brand kunnen veroorzaken. Halogeen- en gloeilampen worden helaas wel erg warm en daardoor kun je deze lichtbronnen niet overal plaatsen in jouw huis.

Bovendien kunnen kinderen en huisdieren zich niet verbranden aan ledlampen. Dat is handig om te weten voor mensen die kinderen en dieren hebben die overal aanzitten.

Verkrijgbaar in allerlei soorten en maten

Ledlampen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Hierdoor kun je al jouw oude lampen vervangen door ledverlichting. Maak je dus geen zorgen of je jouw afwijkende oude lamp wel kunt vervangen met ledverlichting. Met ledlampen kan het allemaal!

Daarnaast kun je uit vele soorten kleuren kiezen en is er dus altijd wel een kleur bij die past bij jouw stijl. Ook zijn de meeste ledlampen dimbaar, waardoor je in elke kamer het lichtniveau nauwkeurig in kunt stellen. Zo kun je in elke kamer precies de sfeer creëren die je in gedachten hebt.

Tot slot zijn er voor buiten vele soorten ledlampen te verkrijgen. Pak dus jouw tuin ook gelijk mee als je de lichtbronnen in jouw woning gaat vervangen met ledverlichting.

© Pexels.com

Conclusie

Ledverlichting is de laatste nieuwe ontwikkeling op het gebied van lampen. Deze lichtbron heeft een laag energieverbruik en gaat lang mee. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en worden niet warm. Verder zijn ze milieuvriendelijk en bijna volledig te recyclen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *